Transportmanagement.be

VIL belast met uitwerking adviesplatform Multimodaal Vlaanderen

 17/07/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Multimodaal
VIL belast met uitwerking adviesplatform Multimodaal Vlaanderen

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) is nu officieel door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts belast met de uitwerking van het informatieplatform ‘Multimodaal Vlaanderen’. De Vlaamse Regering heeft de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) en het VIL.

“Multimodaal Vlaanderen moet als neutraal en onafhankelijk platform bedrijven informeren, sensibiliseren en begeleiden zodat een ‘mental shift’ leidt tot een optimale moduskeuze per goederenstroom”, zegt een communiqué van de Vlaamse regering.

Het doel is  om een duidelijk waarneembare wijziging in mindset te realiseren bij verladers en logistieke dienstverleners. “Hierdoor moeten de juiste modi worden ingezet voor het juiste bedrijf en de juiste stromen. Dit moet de congestie op onze wegen aanpakken en ons mobiliteitsprobleem mee helpen oplossen”, voegt minister Weyts toe.

Multimodaal Vlaanderen vervangt Promotie Binnenvaart Vlaanderen en de logistieke consulenten. Die werden eerder al afgeschaft.

Met de uitwerking van het informatieplatform krijgt het VIL er een taak bij. Begin juni werd door Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters aangeduid als speerpuntcluster voor de logistiek in Vlaanderen.