Transportmanagement.be

Verrijdbare stellingen van SSI Schäfer voor opslag van diepgevroren groenten bij Pasfrost

 24/04/2014  Yannick Haesevoets  Advertorial
Verrijdbare stellingen van SSI Schäfer voor opslag van diepgevroren groenten bij Pasfrost

Pasfrost, gevestigd in Passendale, is sedert 1977 een toonaangevende speler in de productie van diepvriesgroenten. Het familiebedrijf kent een constante groei waarbij efficiëntie en duurzaamheid als basis aangehouden worden. Om terug de efficiëntie na het verpakken aan te houden , contacteerde Pasfrost opnieuw  magazijninrichter SSI Schäfer.

In 2007 deed Pasfrost een eerste keer beroep op SSI Schäfer voor de levering van kunststof bakken. Nadien volgden nog palletrekken in de verpakkingsmagazijnen, legbordstellingsysteem R3000 in een onderhoudsmagazijn, en push back – en inrijstellingen in de verschillende diepvriezers.

Omwille van de grote diversiteit aan oplossingen bleek SSI Schäfer ook de aangewezen partner voor het nieuwe project. De installatie van verrijdbare palletstellingen van SSI Schäfer biedt plaatswinst en optimalisatie van de bestaande structuur, aangezien de verrijdbare palletstellingen werden geplaatst in een bestaand diepvriesmagazijn. Het geheel bestaat uit railsystemen, verrijdbare wagens met palletrekken en een PLC besturingssysteem met interface gekoppeld aan het bestaande WMS. Opslagcapaciteit van meer dan 3.600 Europaletten of ca. 2.700 Blokpaletten, m.a.w. een verdubbeling in vergelijking met een klassieke opstelling, waarbij bovendien alle palletten steeds bereikbaar zijn.

SSI Schäfer bood een consequente ondersteuning bij het opstarten. De samenwerking resulteerde in een installatie die aan de verwachting voldoet. Opnieuw een realisatie met vertrouwen, veiligheid en kwaliteit als grote pijlers.

Contacteer SSI Schäfer:
Telefoonnummer: 02 725 02 40 – Email: info@ssi-schaefer.be – Website : www.ssi-schaefer.be