Transportmanagement.be

Van Uden Logistics groeit door gerichte acquisitie

 27/08/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Van Uden Logistics groeit door gerichte acquisitie

Ondanks de economische crisis heeft Van Uden Logistics in het eerste half jaar van 2013 een kleine 15 procent meer pallets verwerkt dan in dezelfde periode in 2012. Momenteel heeft Van Uden rond 170.000 pallets Food & Beverage producten in opslag en worden in een gemiddelde werkweek 50.000 pallets voor opdrachtgevers naar hun afnemers vervoerd.

“De groei komt in het eerste half jaar van 2013 voornamelijk door de overname van Schouten Logistiek eind vorig jaar,” zegt directeur Wybe Jan Bleeker van Van Uden Logistics. Hij voegt daaraan toe dat er ook een aantal nieuwe klanten bijgekomen zijn. Deze zijn verantwoordelijk voor 5 procent extra volume.

Verder verwacht Bleeker dat de omzet gedurende het jaar nog verder zal groeien. Per 1 juli van dit jaar is Van Uden Logistics een strategische samenwerking aangegaan, waardoor er ongeveer 6.000 palletplaatsen in opslag bijkomen. “We verwachten door een verbreding van het dienstenpakket en het binnenhalen van nieuwe klanten een groei tot 200.000 pallets in opslag te kunnen behalen.”

Bleeker voegt toe, dat zijn ambitie is om dit jaar nog een middelgrote overname te doen, om Van Uden nog sterker te positioneren als duurzaam logistiek dienstverlener in de food en beverage markt. “Met het samenvoegen van stromen kunnen we niet alleen efficiënter opereren, maar krijgen we ook een betere dekkingsgraad voor ons distributienetwerk en kunnen we in de binnensteden grotere dropsizes realiseren.”