Transportmanagement.be

Transmet zet in op veiligheid met 20 nieuwe Scania’s

 28/02/2014  Yannick Haesevoets  Economie
Transmet zet in op veiligheid met 20 nieuwe Scania’s

Vervoer Transmet (Boutersem) kreeg recent de eerste tien van een bestelling van 20 nieuwe Scania’s afgeleverd.  De vrachtwagens van het type R 410 LA 4×2 Euro 6 zijn uitgerust met een volledig gamma  aan Scania veiligheidssystemen.

Herman Smet, Algemeen Directeur van Transmet: ”Veiligheid is een absoluut speerpunt binnen onze firma.  We willen onze chauffeurs alle hulpmiddelen aanbieden om hen op de meest veilige manier van punt a naar punt b te laten rijden. Een kop-staart aanrijding kan verschrikkelijke gevolgen hebben, alle middelen die dit kunnen voorkomen moeten we gewoon inzetten. Wij beschouwen deze veiligheidssystemen van Scania dan ook niet als een optie, maar als een must.”

De twintig nieuwe Scania’s R410 zijn uitgerust met Scania Adaptive Cruise Control, Active Prediction,  Lane Departure Warning , Advanced Emergency Braking en een Dual Battery System. Transmet koos bij de aankoop van de voertuigen voor een formule met lange-termijnverhuur via Scania Finance Belgium. De nieuwe voertuigen zijn verder ondergebracht in een onderhoud-en herstellingscontract dat in de vestiging van Scania Brussels wordt uitgevoerd. Deze vestiging is ook verantwoordelijk voor de aflevering van de trekkers.

Op de foto: Herman Smets (Transmet) en Bart Winters (Scania).