Transportmanagement.be

TimocomID: veilig online zakendoen

 14/11/2012  Yannick Haesevoets  Economie
TimocomID: veilig online zakendoen

TimoCom zet zich als marktleider onder de Europese vracht- en laadruimtebeurzen in voor veiligheid. Laatst berichtten we nog over het Timocom Identify-dienst, nu is het de beurt aan het TimocomID om zijn intrede te maken.

Smahan Dahmani, Country Manager voor Nederland, beschrijft de gebruikersstructuur in haar land. „Wij hebben klanten uit handel en industrie die hun vrachten via ons aanbestedingsplatform TC eBid aanbieden, en expediteurs die via onze vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo geschikte voertuigen en ladingen vinden. Omgekeerd plaatsen chauffeurs en zelfstandige expediteurs hun voertuigaanbiedingen en ladingen op de aanbestedingsplatformen. Iedereen heeft maar één doel: Zaken doen en lege ritten vermijden, niet alleen wanneer het gaat om retour- en bijladingen, maar ook bij langlopende transportcontracten. En natuurlijk wil iedereen vooral één ding –  dat de lading veilig op de plaats van bestemming arriveert.“

TimoCom-gebruikersnummer werkt als een uithangbord

Voordat een transporttransactie wordt afgesloten, wordt bij het telefoneren, maar ook onderweg, al bijna standaard naar het klantnummer gevraagd. “Wie deze ID bezit, is een graag geziene relatie en sluit sneller transacties af, ongeacht de grootte van de transportonderneming”, aldus Dahmani.

Waarom de klanten van de vrachtbeursprovider hun ID zo waarderen, legt Anita Peetersvan One Way Koerieruit: „Sinds wij een gedeelte van onze planning via Timocom laten lopen, hebben we nagenoeg geen lege ritten meer en voelen we ons in veilige handen. Ik heb de stellige indruk dat menig zwart schaap door het grote aantal veiligheidsvoorzieningen al bij voorbaat wordt afgeschrikt, zowel aan de kant van de opdrachtgevers als aan de kant van de leveranciers. En mocht men toch eens twijfelen aan deze of gene relatie, kan men de hulp inroepen van de nieuwe service TimoCom Identify.”