Transportmanagement.be

Technici van Scania Kuurne gaan België vertegenwoordigen

 29/01/2013  Yannick Haesevoets  Trucks
Technici van Scania Kuurne gaan België vertegenwoordigen

Het serviceteam van Scania Kuurne kwam als winnaar uit de bus in de landelijke Scania Top Team wedstrijd van België. Hierdoor mag het team de nationale eer verdedigen in de regionale finales die worden gehouden in Koblenz (Duitsland).

“Ik ben er heel erg trots op dat mijn team deze prijs in de wacht heeft gesleept. Ze hebben heel erg veel tijd in de training gestoken en hebben gedurende de verschillende etappes van de wedstrijd hun kennis en teamwork echt verder kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat het succes van deze jonge bekwame technici andere jongeren zal inspireren tot een carrière in deze branche,” aldus Jo Buysse, Service manager Scania Kuurne.

Scania Top Team is een trainingsprogramma in competitievorm. Geheel binnen de filosofie van ‘permanent verbeteren’ van Scania is het uitgegroeid van een nationaal trainingsevenement 23 jaar geleden tot een wereldwijd trainingsprogramma vandaag de dag waaraan maar liefst 8.000 medewerkers uit 60 landen deelnemen. Een team bestaat uit maximaal vijf personen, samengesteld uit technici en een partsmedewerker uit één werkplaats. De teams krijgen opdrachten te vervullen die alle disciplines van een werkplaats omvat. Hierin wordt niet alleen de theoretische kennis grondig getoetst en wordt hen gevraagd diverse technische problemen zo snel mogelijk op te lossen, maar moeten bijvoorbeeld ook obstakels in het verkrijgen van de juiste onderdelen worden overwonnen. Hiervoor is goed gekwalificeerd servicepersoneel nodig. Top Team is eveneens een belangrijk middel om zaken op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu te bevorderen.

Als Scania Kuurne succesvol is in de regionale finale zullen ze doordringen tot de wereldfinale die in november van dit jaar bij Scania in Södertälje (Zweden) plaatsvindt.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!