Transportmanagement.be

STI lanceert nieuw veiligheidssysteem voor het laden van vrachtwagens

 27/02/2013  Yannick Haesevoets  Trucks
STI lanceert nieuw veiligheidssysteem voor het laden van vrachtwagens

Industriële veiligheidsspecialist SERV Trayvou Interverrouillage (STI) heeft een systeem ontwikkeld om de veiligheid bij het laden van goederen te waarborgen.

De wielblokkering, die gebaseerd is op het sleuteloverdrachtprincipe, garandeert dat het voertuig volledig geïmmobiliseerd is tijdens de handeling. Dankzij het sleuteloverdrachtsyteem is laden alleen mogelijk als vorkheftruckbedieners en/of -bestuurders een vastgestelde veiligheidsprocedure uitvoeren om het voertuig te immobiliseren. Heftruckbedieners dienen dit proces te volgen alvorens zij de dockdeuren kunnen open en/of de dock leveller kunnen bedienen om de vracht te laden of te lossen. 

Het systeem bestaat uit een wielblokkering en een 4 meter lange metalen plaat die aan de grond bevestigd is. Bij het laden van de vrachtwagen, wordt de blokkering tegen het wiel geplaatst en wordt de hendel bediend. Nadat de vergrendeling is aangesloten op de grondplaat, wordt er druk uitgeoefend op het wiel/vergrendeling/grondplaat-systeem. Zodra er voldoende druk is, wordt de sleutel losgelaten van de vergrendeling en is het systeem vergrendeld. De wielblokkering is eenvoudig te gebruiken en vereist geen onderhoud of onderhoudskosten. Het is geschikt voor alle voertuigtypes, van bakwagens tot semi-trailers, en voor alle wieldiameters.