Transportmanagement.be

SSI Schäfer zorgt voor verhoogde dynamische opslag bij Graco

 21/03/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
SSI Schäfer zorgt voor verhoogde dynamische opslag bij Graco

Graco levert technologie en expertise voor het beheer van vloeistoffen en coatings voor industriële en commerciële toepassingen. Graco ontwerpt, vervaardigt en verkoopt systemen en benodigdheden voor het bewegen, controleren, verstuiven en spuiten van vloeistoffen en coating materialen. Graco, erkende leider in zijn specialiteiten,  is wereldwijd aanwezig in de industrieën van het vervaardigen, verwerken, de bouw en het onderhoud.

Dagelijks bewerkt Graco, gevestigd in Maasmechelen, gemiddeld 2.200 orderposities, met pieken tot 3.500 orderposities per dag. Om de toegenomen groei te kunnen blijven ondersteunen, was een nieuwe oplossing nodig: een aanpassing aan het goederen-naar-de-man-principe in combinatie met een compact magazijnsysteem dat garant stond voor de procesdynamiek. De nieuwe magazijninrichting van SSI Schäfer bestaat uit een reeks aangepaste standaard componenten: het Schäfer Carrousel System (SCS), transporttechniekkunststof magazijnbakken, ergonomische werkplaatsen en de IT-oplossing WAMAS C.

De SCS-installatie omvat 5 carrousels met elk 80 verticale bakkendragers. Hiertoe behoort een conveyorloop, die de bakken verplaatst naar 6 orderverzamel- en verzendwerkplaatsen. Bovendien is de transportbaan gekoppeld aan de goederenontvangst en aan de aanvulling met lege bakken. Het systeem is voorzien van 7.280 kunststof bakken. “Door de opname van de producten in SCS-carrousels werkt het magazijn veel efficiënter”, aldus Mark Schürmann, warehousemanager bij Graco.

Het product wordt uitgeslagen, gescand, verpakt, geëtiketteerd en voor verzending naar de werkplaatsen doorgegeven. Een operator kan tot 100 orderregels per uur afhandelen. Er kunnen maximaal 36 orders gelijktijdig op de werkplaatsen worden verwerkt.

Aansturing vindt plaats via het goederenbeheerssysteem WAMAS C van SSI Schäfer, dat is gekoppeld aan het bestaande Amlog WMS-systeem (AS400). Met een toekomstige implementatie van Oracle ERP/WMS is reeds rekening gehouden.

Voor u zoeken we de meest efficiënte magazijnoplossingen!

Contacteer ons zeker en vast: