Transportmanagement.be

SSI Schäfer plaatst handig opslagsysteem in Europees distributiecentrum van Carglass

 07/11/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
SSI Schäfer plaatst handig opslagsysteem in Europees distributiecentrum van Carglass

Carglass® is in België reeds meer dan 25 jaar de specialist in het herstellen en vervangen van autoruiten, van elk automerk, model en leeftijd van voertuig. Dankzij 41 service centers en een 100-tal service-wagens staat Carglass®  dag en nacht klaar om haar klanten te helpen. Bovendien geeft Carglass® levenslange garantie op het geleverde werk en de uitgevoerde herstellingen.

Voor een optimale inrichting van hun Europees distributiecentrum in Hasselt deed Carglass® beroep op de specialisatie van SSI Schäfer, reeds 75 jaar wereldwijde marktleider op het gebied van magazijninrichting.  SSI Schäfer installeerde, naast magazijnrekken voor de opslag van werkkledij, ook zijn R3000-legbordsysteem voor de opslag van de omvangrijke onderdelen van allerlei automerken en -modellen. De legbordstellingen van SSI Schäfer dragen tot max. 5.000 kg per stellingsectie, ideaal voor de dagelijkse picking van onderdelen. De RK-stellingbakken van SSI Schäfer dienen bij Carglass om de vele slow- en fastmovers op een handige en snelle manier te kunnen orderpicken (foto).

Om de efficiëntie nog te vergroten, worden de voorraden van al deze onderdelen op 2 verschillende locaties in het magazijn gestockeerd  in Eurofix-bakken op een systeem van legbordstellingen met tussenvloeren.

Contacteer ons voor een verdere planning, offerte of gratis projecttekening: