Transportmanagement.be

Scania stelt nieuwe Streamline-cabines voor

 21/03/2013  Yannick Haesevoets  Trucks
Scania stelt nieuwe Streamline-cabines voor

Vandaag stelde Scania de nieuwe  Streamline-cabines voor op de G en R serie trucks. De Streamline-cabines krijgen een nieuw, aerodynamisch design en een complete luchtgeleidingsset voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

Een voorbeeld van de doorgevoerde wijzigingen is de ´aanpak´ van de cabinehoeken. Die werden vloeiender gemaakt zodat de lucht met een minimum aan weerstand langs de zijkanten kan stromen. Er moest wel enige turbulentie overblijven om de ophoping van vuil en vocht op de deurgrepen te voorkomen. De oplossing hiervoor is een gepatenteerde spoilerlip net boven de koplampen, waar een uitsparing is aangebracht die voor precies genoeg werveling zorgt. De aerodynamische ingrepen verlagen het brandstofverbruik tot 1% bij kruissnelheden.

Er is verder ook een nieuwe versie van Scania Opticruise leverbaar die keuze biedt uit meerdere prestatieprogramma’s, waaronder een nieuwe Economy-modus. Voor maximale brandstofzuinigheid is deze volledig geïntegreerd in Scania Active Prediction. Met de nieuwe, efficiëntere, tweede generatie Euro 6 motoren kunnen in het internationale vervoer brandstofbesparingen tot 8% gerealiseerd worden.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!