Transportmanagement.be

Rotra neemt 5 LNG-trekkers in gebruik

 08/02/2013  Yannick Haesevoets  Economie
Rotra neemt 5 LNG-trekkers in gebruik

Koninklijke Rotra, in België vertegenwoordigd door Transport Gillemot uit Kampenhout, heeft vandaag vijf nieuwe Scania LNG-trekkers in gebruik genomen die ook in ons land zullen worden ingezet.

LNG (Liquefied Natural Gas) is de vloeibare vorm van CNG (Compressed Natural Gas) en kent als voordeel dat deze in gekoelde vorm wordt opgeslagen. Hierdoor kan aanzienlijk meer brandstof worden meegevoerd waarmee de actieradius van de trekker toeneemt tot ca. 750 km. Het Scania P310 trekkerchassis is in basis geschikt voor CNG (Compressed Natural Gas) of biogas. Scania Nederland heeft de trekker binnen haar eigen netwerk omgebouwd naar LNG. Hiervoor is een 415 liter RVS tank aan het chassis gemonteerd die geschikt is voor de opslag van LNG.

LNG als brandstof verbrandt schoner dan diesel, en brengt dus aanzienlijk minder uitstoot van fijnstof en CO2 met zich mee. Bovendien zijn de nieuwe trekkers stiller dan een conventionele dieseltruck; de LNG truck is PIEK QuietTruck gecertificeerd voor stille distributie buiten venstertijden. Hiermee wordt een substantiële bijdrage geleverd aan de reductie van geluidsoverlast in de binnensteden.