Transportmanagement.be

Renault Twizy probeert het als bestelwagen

 26/06/2013  Yannick Haesevoets  Van
Renault Twizy probeert het als bestelwagen

Als er één vierwieler is waarin we geen bestelwagen hadden gezien, was het wel de Renault Twizy geweest. Toch verrast het guitige karretje van Renault door nu ook als Twizy Cargo door het leven te gaan. Ideaal voor pizzaleveranciers… als ze tenminste niet meer dan drie pizza’s tegelijkertijd moeten meenemen.

Misschien onderschatten we de laadcapaciteiten van de Twizy Cargo wel, want op papier laat de kleine Fransoos 75 kilogram of 156 liter aan laadvermogen optekenen. Om die laadruimte te creëren, werd de passagierszetel achter de bestuurder logischerwijze wel opgeofferd. Het laadruim is toegankelijk via een achterdeurtje dat 90 graden openzwaait.

De Twizy Cargo werpt zich volgens de constructeur op als het ideale bedrijfsvoertuig voor de stad en richt zich voornamelijk tot leveringsbedrijven en snelle interventiediensten zoals liftinstallateurs, postdiensten en hulpdiensten. Om hem nog meer te laten opvallen in de stad, is Twizy Cargo bovendien volledig bestickerbaar en personaliseerbaar. Voer voor marketingjongens, dus.

De autonomie van de volledig elektrisch aangedreven Twizy bedraagt zo’n 100 kilometer. Daarna moet hij opnieuw 3 uur en half aan de stekker. De Twizy Cargo is in ons land te koop vanaf € 8.690, inclusief btw.