Transportmanagement.be

Renault Trucks presenteert Euro VI-technologie tijdens Salon Brussel 2013

 11/12/2012  Yannick Haesevoets  Trucks, Van
Renault Trucks presenteert Euro VI-technologie tijdens Salon Brussel 2013

Renault Trucks zal tijdens Truck & Transport, dat plaatsvindt van 11 tot en met 14 januari 2013, zijn Euro VI technologie presenteren. De stand in hal 12 wordt ingericht in het teken van All for Fuel Eco en er worden onder andere een Renault Premium en de Renault Magnum als Diamond Edition tentoongesteld, een extra zuinige, comfortabele en stoere limited edition. Ook dit jaar is Renault Trucks aanwezig met een tweede stand op het salon voor lichte bedrijfs-, vrijetijdsvoertuigen en moto’s in hal 7, waar de Renault Maxity en de Renault Master in diverse uitvoeringen en opbouwmogelijkheden worden getoond.   

Truck & Transport

Renault Trucks presenteert op Truck & Transport motoren die conform de Euro VI norm zijn. Deze zullen worden gebruikt in voertuigen zodra dit verplicht wordt in januari 2014. De nieuwe Euro VI motoren van Renault Trucks met aanzienlijk lager schadelijke emissies staan voor een hoog prestatieniveau, betrouwbaarheid en een laag verbruik.

De Renault Premium en Renault Magnum worden als ‘Diamond Edition’ tentoongesteld. Deze limited edition is uitgerust met een unieke, stoere striping en side skirts. Verder bevatten ze het fleet economy pack, met onder andere EEV en een automatische motorstop voor nóg meer zuinigheid, én comfort pack met veel extra’s die voor de chauffeur een nog comfortabelere werkomgeving creëren. Deze zeer compleet uitgeruste, financieel economische en betrouwbare trekkers worden tegen een aantrekkelijk leasetarief aangeboden.

Onder de noemer All For Fuel Eco presenteert Renault Trucks verschillende oplossingen, waaronder het Optifuel Programma, dat alle type bedrijven, ongeacht de grootte of activiteit, kan helpen de brandstofkosten tot 15% te drukken. De oplossingen opgebouwd rond vier thema’s: voertuigconfiguratie, chauffeurstraining, lange termijn opvolging van het brandstofverbruik en levensduur van het voertuig. Op de stand kunnen bezoekers in de Fuel Eco simulatoren zelf ervaren hoe eenvoudig het is om brandstofbesparingen te realiseren. De uitdaging is om op tijd goederen af te leveren met een zo gering mogelijk brandstofverbruik.

Omdat de vrachtwagen hoe dan ook een passie blijft, heeft Renault Trucks ook een plaats gereserveerd voor een Renault Premium racetruck van het MKR Technology team, dat het afgelopen truckracing seizoen de kampioenstitel binnen haalde. Op de chauffeursdag op zondag 13 januari is zelfs één van de drie piloten van het team aanwezig om vragen van de echte truckrace fans te beantwoorden.

Tentoongestelde voertuigen Renault Trucks

 • Renault Magnum 520 ‘Diamond Edition’
 • Renault Premium Route  460 ‘Diamond Edition’
 • Renault Midlum 220 extra light
 • Renault Premium Lander 460 Optitrack
 • Renault Kerax 460 6×4
 • Renault Premium Racetruck van het MKR-Technology team

 Salon voor lichte bedrijfs-, vrijetijdsvoertuigen en moto’s

Ook dit jaar is Renault Trucks aanwezig met een tweede stand op het salon voor lichte bedrijfs-, vrijetijdsvoertuigen en moto’s in hal 7, die grotendeels in het teken staat van Fast & Pro. Met dit kwaliteitslabel hebben eigenaars van bestelwagens de garantie dat ze over een snelle en professionele dienstverlening kunnen beschikken die aan hun specifieke behoeften is aangepast. Negen punten worden gegarandeerd, waaronder ruime openingstijden, een aparte werkplaats met een uitgebreide voorraad onderdelen en een optimale service door de ervaring met trucks.

De Renault Maxity en de Renault Master worden in diverse uitvoeringen en opbouwmogelijkheden getoond. Hiermee laat Renault Trucks zien dat zij specialist is op het gebied van bijzondere opbouw. Veel opbouwmogelijkheden worden zelfs rechtstreeks af fabriek aangeboden.

Ook de in september geïntroduceerde vernieuwde versie van de Renault Master staat op de stand. Hij heeft dezelfde looks als zijn voorganger, maar technisch is hij ingrijpend veranderd. Door de aandrijflijn te optimaliseren is de nieuwe Renault Master tot 12 procent zuiniger.

Als milieubewuste constructeur ontwikkelt Renault Trucks ook vrachtwagens die niet met diesel, maar met alternatieve technologieën worden aangedreven. Een voorbeeld is de elektrische versie van de Renault Maxity, waarmee nachtelijk transport in de stad niet langer voor overlast zorgt en ook Low Emission Zones toegankelijk zijn. Op het ECO TEST TRACK kunnen bezoekers kennis maken met en rijden in dit elektrische stadsvoertuig.

Tentoongestelde lichte bedrijfsvoertuigen Renault Trucks

 • Renault Maxity met lift (France Elevateur)
 • Renault Master L3H3
 • Renault Master Gesloten Laadbak
 • Renault Master Kipper
 • Renault Master Dubbele Cabine met open laadbak
 • Elektrische Renault Maxity op buitenterrein
Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!