Transportmanagement.be

Renault Trucks Europees kampioen in het teamklassement Truckracing

 30/10/2012  Yannick Haesevoets  Trucks
Renault Trucks Europees kampioen in het teamklassement Truckracing

Bij de laatste wedstrijd van het truckrace seizoen 2012 is het MKR Technology team van Renault Trucks op het circuit van le Mans Europees kampioen in het teamklassement geworden. Het betreft de tweede titel van het team na de in 2010 behaalde titel. In de derde race van het weekend haalden de racers in de stromende regen zelfs een dubbele overwinning binnen.

Ondanks de bijzonder regenachtige omstandigheden is de laatste wedstrijd van het truckrace seizoen voor Renault Trucks een groot feest geworden. Met exact 1000 punten behaalde Renault Trucks met het MKR Technology team de Europese kampioenstitel. Om het seizoen af te sluiten hebben de racers de kleuren van Renault Trucks op het Bugatti-circuit met verve verdedigd door met name op zondagochtend met Markus Bösiger en Adam Lacko in de stortregen een fantastische dubbele overwinning te boeken. Deze laatste behaalde zelfs de tweede plaats om het weekend en het seizoen 2012 af te sluiten. In het eindklassement is Adam Lacko derde geworden met 330 punten, Markus Östreich vierde met 311 punten en Markus Bösiger zesde met 282 punten. Bij Team 14 was de sfeer eveneens feestelijk dankzij het uitstekende weekend van Anthony Janiec aan het stuur van zijn Renault Premium, die het seizoen daverend afsloot door in vier wedstrijden vier keer het podium te halen! Uiteindelijk eindigde hij op de 9e plaats in het algemeen klassement.

Deze laatste wedstrijd in Le Mans was tevens de gelegenheid voor Renault Trucks om zijn vrachtwagenracesimulatiespel op Facebook te lanceren. Renault Trucks Racing is voortaan op pc, smartphones en tabletcomputers (Android, Google Play, iPad, iPhone) beschikbaar en sinds dit weekend ook op de grootste sociale netwerksite ter wereld!

Trouw aan zijn inzet in het truckracen zet Renault Trucks zijn engagement in de sporttak voort en zal voor het seizoen 2013 opnieuw aanwezig zijn.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!