Transportmanagement.be

QX-serie kunststof bakken voor transport van halffabrikaten

 24/10/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
QX-serie kunststof bakken voor transport van halffabrikaten

De QX-serie kunststof bakken van SSI Schäfer hebben alle technische kenmerken die nodig zijn voor gebruik in de industrie: stabiel stapelbaar, makkelijk te reinigen dankzij de gladde binnenwanden en vormvast, ook in gestapelde toestand met zware inhoud. Daarnaast bevatten de QX-bakken kleuraanduidingen, die in gestapelde toestand goed herkenbaar zijn.

Volkswagen gebruikt de QX-transportbakken in zijn fabriek in Duitsland, waar motoren voor het complete Volkswagenconcern geproduceerd worden. De QX-bakken van SSI Schäfer worden bij Volkswagen gebruikt voor het transport van veeleisende motorcomponenten zoals krukassen, cilinderkopmodules en generatorhouders.

De zijwanden van de transportbak kunnen indien nodig worden voorzien van een raster, dat als fixatie van thermisch gevormde werkstukhouders of andere componenten in de bak dient. Belangrijk is dat de serie QX-bakken volledig automatiseerbaar is, dit levert voordelen op bij het procesverloop van de krukassen. Want een robot laadt de bakken voortaan direct met de vooraf grondig gereinigde componenten. Eén bak biedt steeds plaats aan drie krukassen.

“Zuiverheid, mogelijkheid tot automatisering, stabiliteit, optimaal gebruik van ruimte, wasbaarheid en nauwkeurigheid: de QX-bak heeft al onze tests doorstaan en ons overtuigd”, aldus Dhr. Torsten Fellenberg, logistiek planner bij de Volkswagen fabriek in Salzgitter, Duitsland.

Contacteer ons voor een verdere planning, offerte of gratis projecttekening: