Transportmanagement.be

Niet voor ons: Ford F150 pick-up

 13/01/2014  Yannick Haesevoets  Van
Niet voor ons: Ford F150 pick-up

De moeder aller pick-ups, de Ford F150, staat vanaf vandaag te blinken op het salon van Detroit. Officieel komt hij niet naar Europa, maar via de parallelmarkt zullen er ongetwijfeld wel een aantal exemplaren de Grote Plas oversteken.

De Ford F150 is inmiddels aan zijn dertiende generatie toe, wat hem in de Verenigde Staten een iconische status heeft bezorgd. Maar: zelfs iconen moeten zich plooien naar de nieuwe uitstootregels. Het machtige uiterlijk tekent nog steeds present, al werpt de F150 gemiddeld wel 317 kilogram (!) minder in de schaal dan zijn voorganger. Die afslankkuur was nodig, omdat Ford de F150 voortaan ook van een kleine – naar Amerikaanse normen dan toch – 2,7 liter V6-turbomotor mét start-stopsysteem voorziet. Amerikanen die dat te minnetjes vinden, kunnen uiteraard nog steeds opteren voor de stevigere 3,5l V6 en een 5-liter V8. Diesel? Nog nooit van gehoord.

Op vlak van elektronica en rijhulpsystemen moet de Ford F150 niet onderdoen voor de Europese premiummerken. We noteren onder andere een 360°-camerasysteem, een ESP-systeem met trailerfunctie, gordelairbags en een batterij comfortsnufjes als een vanop afstand bedienbare kofferklep en een laadbakbekleding die je kan inrichten al naargelang de spullen die je erin kwijt wil, of het imago dat je wil uitstralen. God bless America.