Transportmanagement.be

Michielsens koopt 14 Scania’s

 20/06/2017  Claude Yvens  Trucks, Nieuwsbrief
Michielsens koopt 14 Scania’s

Kraanverhuurbedrijf Michielsens uit Wijnegem heeft zijn wagenpark uitgebreid met 14 Scania P410, die allemaal uitgerust zijn met een Liebherr telescoopkraan.

Michielsens verhuurt mobiele kranen voor transport en voor industriële montage. Het kraanpark omvat meer dan 120 mobiele hydraulische kranen, rupskranen en mobiele torenkranen, variërend van 7 ton tot 700 ton. De Scania P410 CB8X4MHZ zijn voorzien van een Liebherr LTF 1045 of een LTF 1060 telescoopkraan. De eerste kan tot 50 ton heffen, de tweede tot 70 ton. “Het grote voordeel om een telescoopkraan te monteren op een voertuigchassis is dat die zich snel kan verplaatsen en hierdoor snel inzetbaar is”, zegt Johan Michielsens. “Het is trouwens een nieuwe trend om kranen op gewone vrachtwagens te monteren.”

De Scania P410 wordt aangedreven door een 410 pk motor en een direct drive versnellingsbak. Samen met de enkele reductie van de aangedreven assen geeft dat volgens Scania een lager brandstofverbruik dan een conventionele weg-terreinkraan. “ “Ook de kosten voor de banden en het onderhoud zijn bij deze Scania’s lager dan bij andere kraanwagens”, zegt Johan Michielsens nog.

Het chassis van de Scania CB8X4MHZ is speciaal voorbereid met de juiste carrosseriesteunen, juiste gatenpatroon, trekbalk en de brandstoftank en de luchtketels zijn verplaatst om ruimte te maken voor de steunpoten. De zijmarkeringsverlichting is correct gemonteerd en het voertuig is elektrisch voorbereid voor de lampen en de zwaailichten op de kraan. Door deze voorbereidingen af fabriek kan Liebherr sneller de kraan op het chassis monteren.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!