Transportmanagement.be

Mathieu Grosch (EVP): “Te weinig controle om sociale dumping tegen te gaan”

 23/01/2014  Yannick Haesevoets  Economie
Mathieu Grosch (EVP): “Te weinig controle om sociale dumping tegen te gaan”

De redactie van TRANSPORT Management heeft recent een ontmoeting gehad met Mathieu Grosch van de Europese Volkspartij. Na 20 jaar in het Europees parlement, met name in de commissie ‘Transport’, houdt hij het in mei voor bekeken. Voor ons de gelegenheid om samen met hem de balans op te maken en vooruit te blikken op het transportbeleid in Europa. Het interview verschijnt in onze jaargids TRANSPORT & VAN in Belgium (maart), maar we willen u enkele van zijn quotes alvast meegeven…

  • “Om tot een akkoord te komen over het rijbewijs van professionele bestuurders, hebben we 127 verschillende documenten uit 25 verschillende lidstaten moeten harmoniseren”.
  • “Om sociale dumping tegen te gaan, is er momenteel veel te weinig controle. De controles verschillen ook sterk van land tot land. Frankrijk zet sterk in op het sociale luik, Duitsland concentreert zich liever op ladingzekering. En aan het einde van de rit zijn het de ‘goede’ transporteurs die ervoor opdraaien.”
  • “Ik ben voor een kilometerheffing volgens het ‘vervuiler betaalt’-principe, maar de lidstaten zullen vroeg of laat moeten accepteren dat die verzamelde miljoenen moeten dienen om de infrastructuur te verbeteren”.