Transportmanagement.be

Linde presenteert V-Truck orderverzamelaar

 18/11/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Linde presenteert V-Truck orderverzamelaar

Met de V-truck introduceert Linde een volledig nieuwe hoogheffende man-up orderverzameltruck. De modulaire configuratie maakt het mogelijk om de truck volledig naar behoeften samen te stellen.

De V-Truck van Linde vervangt de V11 een V12 en kan dankzij de modulaire bouw volledig worden samengesteld conform de behoeften van de klant. Hiertoe biedt Linde een ruim aanbod aan onder meer rij- en hefmotoren, masten, chassisconfiguraties en batterijcapaciteiten. Het modulaire mastconcept, met diverse standaard en triplex masten, maakt orderverzamelhoogtes tot wel 12 meter mogelijk. Het chassis is in twee formaten leverbaar: 880 mm en 1.080 mm, waarbij beide uitvoeringen met diverse lastarmbreedtes – van 880 mm tot 1.580 mm – verkrijgbaar zijn.

Alle masten, op de hoogste drievoudige mast na, kunnen worden gecombineerd met de verschillende chassis- en batterijuitvoeringen. De nieuwe truck is leverbaar in verschillende voltages. Er is een 24 Volt uitvoering voor de lichte tot middelzware inzet en een 48 Volt variant voor het zware, intensieve gebruik.

Nieuw zijn de gangpad veiligheidsassistentie (Aisle Safety Assistent – ASA) en navigatie middels RFID-technologie. Met ASA kunnen verschillende gangpadfuncties worden gedefinieerd om te waarborgen dat de V-truck altijd optimaal presteert conform de specifieke inzetomstandigheden. De navigatie garandeert dat de gewenste locatie automatisch via de ideale diagonaal wordt aangereden. De functie levert een tijdsbesparing op tot maar liefst 25 procent. Optioneel wordt de orderverzameltruck uitgevoerd met kantelbare zijbescherming. De bescherming kantelt dan tot 15° naar buiten, zodat de orderverzamelaar op een veilige manier verder voorover kan leunen en tot wel 50 cm dieper in de stelling kan reiken.