Transportmanagement.be

Jungheinrich: drie musketiers

 04/10/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Jungheinrich: drie musketiers

Jungheinrich zet tijdens Transport & Logistics drie nieuwe producten in de kijker. Het Hamburgse bedrijf presenteert naast de EFX 410-413 smallegangentruck ook twee automatische palletmovers: de ERC 215a en de EKS 210a.

De stapelaar van het type ERC 215a met de nieuwste generatie milieuvriendelijke Ac-techniek rijdt automatisch door het magazijn en kan lasten tot 1.500 kilo opnemen, transporteren en neerzetten. De EKS 210a is een orderpicker met dezelfde hefcapaciteit. De Auto Pallet Movers (APM) van Jungheinrich kunnen eenvoudig in het bestaande magazijnbeheersysteem ingeschakeld worden.  Met behulp van reflectoren beweegt de heftruck zich via lasernavigatie uiterst precies door het magazijn. De EKS 210a beschikt over een af fabriek geïnstalleerd personenbeveiligingssysteem. Dit bestaat uit een in aandrijfrichting bevestigde laserscanner en in lastrichting ingebouwde sensoren. “Deze omgeven de APM in zekere mate met een beschermingsveld”, licht Martin Schwaiger, hoofd APM bij Jungheinrich, toe. Dit veld controleert permanent de omgeving van de heftruck en stopt de APM, zodra er zich een hindernis op de weg bevindt. Schwaiger: “Daarmee is het transportsysteem zonder bestuurder ideaal geschikt voor gemengd gebruik.”

Eerder dit jaar stelde Jungheinrich de nieuwe EFX 410-413 voor, een elektrische frontzit-/driewegstapelaar met een hefhoogte tot zeven meter. De truck vormt het ‘instapmodel’ voor de wereld van smalle gangen. Compleet nieuw bij deze generatie heftrucks is het JXP-besturingssysteem dat gebruik maakt van de RFID-technologie die al sinds jaren met succes in de “grote” smallegangentrucks wordt toegepast. Met de nieuwe techniek kan de magazijnnavigatie van Jungheinrich nu ook bij de EFX 410-413 ten volle worden benut. Net zoals dit al sinds 2008 het geval is bij zijn “grote broer”, de EKX 513-515, kan de heftruck nu communiceren met klantspecifieke magazijnbeheersystemen.