Transportmanagement.be

Jost Group koopt Daimler-Preiss fabriek in Battice

 22/08/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Jost Group koopt Daimler-Preiss fabriek in Battice

Eind 2011 kondigt Preiss-Daimler, Duitse groep gespecialiseerd in de vervaardiging van geweven glasvezel, een herstructurering en de definitieve sluiting aan van hun  fabriek in Battice, in de buurt van Verviers.

Vandaag herleeft deze imposante site van 6 ha met niet minder dan 25.000 m² industriële hallen en 1400 m² kantoren. De Duitse eigenaar heeft de verkoop net afgerond, geadviseerd en bijgestaan  door Jones Lang LaSalle. De nieuwe eigenaar, Jost Group, biedt diensten aan met toegevoegde waarde in wegvervoer, logistieke opslag, scheepvracht en luchtvracht, douane en logistiek. Jost Group is reeds eigenaar van een vastgoedpark van ongeveer 250.000 m² opslag.

“De nieuwe bestemming van de fabriek zal voornamelijk opslagactiviteit betreffen. Bijna de totaliteit van de hallen zal worden gebruikt voor de opslag van goederen in bulk zoals pellets en andere producten van die aard. De kantoren zullen voorlopig nog niet worden benut”, zegt François de Villenfagne, verantwoordelijke voor de transactie bij Jones Lang LaSalle.