Transportmanagement.be

Jones Lang laSalle adviseert bij verkoop van een logistieke site van 75.000 m² in Vilvoorde

 13/06/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Jones Lang laSalle adviseert bij verkoop van een logistieke site van 75.000 m² in Vilvoorde

Het Capital Markets team van Jones Lang LaSalle informeert dat WDP op 7 juni 2013 met succes een transactie heeft afgerond met Commerz Real, een Duits vastgoedinvesteringsfonds, waarbij WDP 100% heeft verworven van de aandelen in de vastgoedvennootschappen die de rechten hebben op een bestaande logistieke site van circa 75.000 m², bestaande uit dertien hallen op een perceel van circa 145.000 m². De verkoopprijs bedraagt zo’n 46 miljoen euro.

Deze site, gelegen in de industriezone Cargovil in Vilvoorde, is volledig verhuurd aan Carrefour die er de logistiek voor haar non-food activiteiten organiseert. De Cargovil-zone geniet een uitstekende bereikbaarheid. De naastliggende containerterminal, het kanaal, de snelwegen en de luchthaven van Brussel onderstrepen het multimodale karakter van deze locatie.

De Cargovil zone is een van de drie logistieke platformen van Carrefour in België. De andere sites, gelegen in Nijvel en Kontich, hebben ongeveer dezelfde grootte en werden in 2009 en 2011 via bemiddeling door Jones Lang LaSalle namens Redevco verkocht aan AG RE.