Transportmanagement.be

Jan Vercammen wordt managing director bij Dematic Central Europe

 22/06/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Handling
Jan Vercammen wordt managing director bij Dematic Central Europe

Jan Vercammen, de vroegere CEO van de Belgische Egemin Groep, is benoemd als managing director van Dematic Central Europe. Hij vervangt met onmiddellijke ingang Barbara Wladarz, die het bedrijf verlaat.

Het Amerikaanse Dematic is sinds vorig jaar een onderdeel van KION (Still, Linde, Fenwick,…). Een jaar eerder nam die ook de Egemin Group uit Zwijndrecht over. Beide acquisities waren bedoeld om de Duitse groep te versterken in magazijnautomatisering. Nog maar drie maanden geleden werd Egemin in Dematic geïntegreerd en werd een nieuwe organisatie opgericht, het Mobile Automation Center of Excellence. Binnen de nieuwe structuur werd de topman van Egemin North America, Tom Kaminski, de CEO. Barbara Wladarz kreeg de leiding over Dematic Central Europe en Jan Vercammen werd verantwoordelijk  voor internationale business development, met de focus op Europa, China, Australië en Azië-Pacific.

Vercammen neemt nu dus de positie van Wladarz over. Daarnaast blijft hij gedelegeerd bestuurder van de Egemin Group.

Dematic heeft engineeringcentra en productievestigingen over de hele wereld en telt meer dan 6.000 medewerkers. Dematic (en Retrotech dat kort voor de overname door KION al was overgekocht) en Egemin hebben in totaal al meer dan 6.000 geïntegreerde systemen en automatische magazijnoplossingen geïmplementeerd in een groot aantal marktsectoren.