Transportmanagement.be

Jacobs is beste dealer van Mercedes-Benz bestelwagens

 30/06/2017  Claude Yvens  Van, Service
Jacobs is beste dealer van Mercedes-Benz bestelwagens

Jacobs werd tijdens Best of Van 2017 uitgeroepen tot de beste dealer van Mercedes-Benz bestelwagens. Het familiebedrijf met vestigingen in Sint-Niklaas en Lokeren biedt sinds 1974 een totaalservice voor Mercedes bestelwagens. “Een uitmuntende service en tot de ‘beste van de klas’ willen behoren, zijn onze dagelijkse drijfveren.”

Om de professionele klanten nog beter te dienen, investeerde Jacobs de voorbije maanden zowel in de vestiging in Sint-Niklaas als in die in Lokeren. Zo opende Jacobs vorig jaar in Sint-Niklaas het Truckcenter van het Waasland. In Lokeren ging in 2016 een compleet vernieuwde showroom open, waarvan 500 m2 volledig bestemd is voor de bestelwagens. “Daarmee zijn we bij de toonaangevende Mercedes-Benz showrooms in Vlaanderen.”

Het familiebedrijf, dat ontstond in 1963, wordt vandaag geleid door de derde generatie samen met een team van 140 gemotiveerde medewerkers. “Wij investeren graag in onze medewerkers, daarom behoren wij op het vlak van scholingsgraad van onze technici ook tot de betere van de klas. Naast de opleidingen van de invoerder schenken we veel aandacht aan interne scholingen.”

Bezoekers die langskomen voor een bedrijfsvoertuig worden bij Jacobs onthaald door een team van Product Experts, met daarin een specialist lichte bedrijfsvoertuigen. “Zo zijn klanten sneller geholpen en kan reeds een eerste productinformatie gegeven worden in combinatie met een correcte behoefteanalyse.”

De site in Sint-Niklaas heeft een volledig aparte werkplaats voor Vans  & Trucks met een elektrische loopbrug over de volledige lengte. Er werd  bewust gekozen om alle diensten te groeperen in dezelfde ruimte, zodat er steeds een open en vlotte  communicatie is.

In de regio heeft de dealer van Mercedes een marktaandeel dat ver boven het nationale gemiddelde uitstijgt. “We mikken voor de bestelwagens op een marktaandeel van één op drie.”

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!