Transportmanagement.be

Iveco stuurt zijn Stralis X-WAY de werven op

 07/06/2017  Claude Yvens  Matexpo 2017, Trucks, Nieuwsbrief
Iveco stuurt zijn Stralis X-WAY de werven op

Vanaf september 2017 komt de nieuwe Stralis X-WAY zich in het Iveco-gamma tussen de Stralis en de Trakker een weg banen. Het Italiaanse merk zorgt hiermee voor een volledige vernieuwing van het werk op de werf.

Volgens Iveco zal de Stralis X-WAY het beste laadvermogen van het segment hebben en dit onder andere dankzij de Hi-SCR-oplossing waarmee de EGR achterwege kan worden gelaten en aan de Euro 6-norm kan worden voldaan. Zo onderscheidt onder andere de Super Loader-versie zich in 8×4-uitvoering door een ledig gewicht van slechts 9 ton.

Technische eigenschappen

  • De Stralis X-Way zal met een gamma van drie Hi-SCR-motoren van 9, 11 en 13 liter zijn uitgerust.
  • zijn chassis is gebaseerd op dat van de Trakker
  • met de voorspellende rijhulp Hi-Cruise en het gebruik van ‘intelligente’ accessoires kan Iveco een daling van het verbruik van 11,2% op wegparcoursen claimen
  • hij heeft schijfremmen
  • grote nieuwigheid bij Iveco is de hydrostatische tractie Hi-Traction om tijdelijk een integrale aandrijving te krijgen zonder het gewicht van een permanent systeem te hoeven dragen
  • de Stralis X-WAY komt met een korte AD-cabine (Active Day) met een dak met laag profiel, de AT-slaapcabine (Active Time) met een dak met laag of halflaag profiel en de AS-slaapcabine (Active Space)

De Stralis X-WAY zal in Madrid worden geproduceerd en is verkrijgbaar vanaf september 2017.

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!