Transportmanagement.be

Iveco presenteert hybride Daily in Brussel

 12/12/2012  Yannick Haesevoets  Van
Iveco presenteert hybride Daily in Brussel

Tijdens het Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen in Brussel zal Iveco voor de eerste keer in België het concept van het ‘Iveco Dual Energy’-chassis voorstellen, een chassis van een licht voertuig dat door een hybride systeem (diesel-elektriciteit) wordt aangedreven.

Het systeem is gebaseerd op het gebruik van twee aandrijftypes: één ‘full electric’ type dat gegarandeerd geen emissies en weinig geluid produceert en één hybride (thermisch elektrisch) type dat geschikt is voor lange ritten en opdrachten buiten de stad, waarmee het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 25 % gereduceerd kan worden. Het werkingsprincipe bestaat uit slechts enkele fases: de chemische energie van de brandstof wordt in mechanische energie omgezet voor de aandrijving van het voertuig, terwijl de kinetische energie die tijdens het remmen of het vertragen verloren zou kunnen gaan, gerecupereerd wordt en in elektrische energie wordt omgezet.

Voortaan ook met Start-stop

Terwijl de Dual Energy-Daily zich nog in de studiefase bevindt, heeft Iveco ook nog andere innovaties ontwikkeld die wél meteen op de markt worden losgelaten. Voortaan kan de Daily ook uitgerust wordenmet de nieuwe Start & Stop-technologie en de GSI (Gear Shift Indicator), waarmee de chauffeur zijn rijstijl beter kan beheren. In combinatie met de zesversnellingsbakken van de 2.3 l dieselmotoren bieden die functies de mogelijkheid om het brandstofverbruik en daardoor ook de CO2-emissies in sommige gevallen met 10 % te verlagen in vergelijking met de resultaten van het vorige model.

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!