Transportmanagement.be

H. Essers volgt chauffeurs op via Transics’ smartphone-app

 12/06/2014  Yannick Haesevoets  News Transport
H. Essers volgt chauffeurs op via Transics’ smartphone-app

Transics lanceerde onlangs een nieuwe versie van de TX-SMART, een smartphoneapp voor een betere informatie-uitwisseling met chauffeurs van occasionele onderaannemers. De nieuwe versie van TX-SMART, die is geïntegreerd in de TX-CONNECT-backofficesoftware, voegt hier applicaties aan toe die specifiek bedoeld zijn voor de distributiesector. Eén van de eerste gebruikers is de Limburgse logistieke dienstverlener H.Essers, die de nieuwste TX-SMART inzet voor zijn distributiewagens van de technical care-afdeling in Vilvoorde.

Naast het gamma vaste Transics-boordcomputers werd TX-SMART sinds juli 2013 al ingezet om met de chauffeurs van zijn occasionele onderaannemers te communiceren. Recentelijk werd de nieuwe TX-SMART ingezet voor een 30-tal eigen chauffeurs actief in de high-value technical care-distributieafdeling van H.Essers die instaat voor warehousing en distributie van hightechmateriaal en computertoebehoren over korte afstanden.

Deze out-of-cabin-oplossing wordt fel gesmaakt door de distributiechauffeurs, die de app gebruiken op een industriële, robuuste Motorola PDA. Erwin Kelchtermans, Business Analist bij H.Essers: “Klanten vragen meer en meer naar de traceerbaarheid van hun colli’s. Via ons Track-&-Traceportaal kunnen ze al een aantal jaren de status van hun zendingen verifiëren. Maar om op elk moment een zicht te hebben op de lading, moeten onze distributiechauffeurs de pakketten, buiten de truckcabine, kunnen inscannen bij het laden en lossen, digitale handtekeningen opslaan, eventuele klantenbemerkingen kunnen invoeren, foto’s van bijvoorbeeld beschadigde goederen of documenten nemen, enzovoort. De TX-SMART-app, in combinatie met een robuuste, industriële Motorola-smartphone vormt voor ons de perfecte oplossing.”