Transportmanagement.be

GVT Group of Logistics neemt HSL over

 28/02/2014  Yannick Haesevoets  Economie
GVT Group of Logistics neemt HSL over

Op dinsdag 25 februari heeft GVT Group of Logistics uit Tilburg de activiteiten van het maandag failliet verklaarde Huisman v/d Scheur (HSL) uit Veendam en Apeldoorn overgenomen.

Bij de doorstart zal het overgrote deel van de 115 banen in Apeldoorn en Veendam behouden blijven. De bedrijven blijven vooralsnog op de huidige manier met elkaar samenwerken. HSL en GVT zijn immers geen onbekenden voor elkaar: sinds 2005 hebben de bedrijven een alliantie in Greuter Logistics uit Alkmaar en opereren ze in een samenwerkingsverband onder de naam Lean Logistic Solutions.

GVT Group of Logistics is een groep van logistieke bedrijven die bestaat uit Barge Terminal Tilburg, Railport Brabant en GVT Intermodal. GVT Transport & Logistics en GVT Global Solutions zijn gespecialiseerd in wegtransport en warehousing. Met een wagenpark van 150 trucks, een warehousecapaciteit van 90.000 m2 en 375 medewerkers is GVT een belangrijke speler in de logistieke markt.

Voormalig HSL-eigenaar Jelko van der Wiel blijft voorlopig de organisatie ondersteunen op commercieel gebied. Het bedrijf gaat verder onder de naam HSL Logistics.