Transportmanagement.be

GLS neemt nieuwe site Habay in gebruik

 30/04/2014  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
GLS neemt nieuwe site Habay in gebruik

Sinds eind maart is de locatie Habay, gespecialiseerd in de verwerking van pakketten en vracht, aangesloten bij het GLS-netwerk. In dit derde duurzame depot van GLS Belgium is 2,6 miljoen euro geïnvesteerd.

De hal van circa 2000 m² kan afzonderlijk pakketten en vracht verwerken. Dankzij de sorteermachine met twee rijen, de tien vrachtdeuren en de 35 deuren voor pakketten kunnen in de toekomst ongeveer 5500 pakketten en 250 pallets per dag worden verwerkt. “Wij hebben al een uitbreiding gepland om de stijging van de volumes aan te kunnen, met een capaciteitswinst van 30%”, aldus Luc De Schrijver, General Manager Belux van GLS.

Reorganisatie van de capaciteit

Habay neemt de pakketten en vracht voor zijn rekening die voorheen door de kleine locaties Neufchâteau en Sandweiler werden verwerkt. De nieuwe locatie bedient voornamelijk de provincie Luxemburg. Dankzij zijn ligging vlak bij de grens, kan het nieuwe duurzame depot ook bezorgen en ophalen in het Groothertogdom Luxemburg. Ook worden vanaf Habay rechtstreekse verbindingen naar Frankrijk georganiseerd. GLS telt ongeveer dertig medewerkers in Habay.