Transportmanagement.be

GLS bouwt ecologisch depot in Wallonië

 07/02/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
GLS bouwt ecologisch depot in Wallonië

GLS is gestart met de bouw van een tweede ecologische depot in Habay, in de provincie Luxemburg. De site zal fungeren als uitvalsbasis voor het sorteren en verzenden van pakketten naar de provincie Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg. Het prijskaartje van het nieuwe depot, dat medio 2013 in gebruik genomen zal worden, bedraagt zo’n 2,6 miljoen euro.

De site van Habay zal bestaan uit een hal van ongeveer 2000 m² en zal uitgerust worden met tien laadkaden voor vrachtzendingen, en nog eens 35 voor pakketten. In een eerste fase zal Habay 5500 pakketten per dag kunnen sorteren, maar die capaciteit kan indien nodig nog met 30% worden opgeschroefd. “Wij passen onze structuur aan aan het toenemende aantal pakketten om een hoog kwaliteitsniveau te kunnen blijven bieden aan onze klanten,” zegt Luc De Schrijver, General Manager Belux van GLS. Moderne scansystemen en videobewaking zijn voorzien om een continu toezicht te houden op een veilig verloop van de pakket- en vrachtzendingen.

Het depot is gelegen nabij de E25, de N40 en de N897, en zal in de toekomst voornamelijk de provincie Luxemburg bedienen. Door de nabijheid van het Groothertogdom Luxemburg zal de GLS-site in Habay ook de overslag en verwerking van de zendingen naar die bestemming kunnen verzekeren. We behouden ook een commercieel kantoor om onze Luxemburgse klanten te blijven dienen.

Het depot in Habay is de tweede GLS-site in België die zo veel mogelijk volgens ecologische criteria zal functioneren, na het eco-depot in Puurs dat al enkele maanden operationeel is. Binnen de groep is Habay de twaalfde groene site van GLS in Europa. In het kader van haar milieu-initiatief ‘Think Green’ legt GLS voor alle nieuwe gebouwen de nadruk op een duurzame constructie en een energiezuinige exploitatie. In Habay vertaalt zich dat in een verwarming met warmtepomp als primaire warmtebron, en een installatie om regenwater te kunnen gebruiken als industriewater. Tot slot zullen op het dak ook zonnepanelen worden geïnstalleerd. De ingebruikname is voorzien voor half 2013.