Transportmanagement.be

GLS Belgium opent derde ecologisch depot in Nijvel

 13/01/2014  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
GLS Belgium opent derde ecologisch depot in Nijvel

GLS Belgium heeft op 23 december in Nijvel een derde ecologisch depot in gebruik genomen. Het kan tot 35.000 pakketten en 2.400 pallets per dag verwerken. Hiervoor beschikt het over een hal van bijna 5.000 m² voor de pakketten en over een terminal van 4.000 m² voor vracht. “Om een geïndustrialiseerde afhandeling mogelijk te maken, hebben wij de verwerking van de pakketten gescheiden van de vrachtverwerking”, vertelt Eberhard Fritze, Managing Director van GLS Europe West. Voor GLS in Nijvel werken ongeveer 265 medewerkers en chauffeurs-bezorgers.

De locatie is uitgerust met een moderne scan- en transporttechniek en met veiligheidssystemen. Een warmtepomp en een installatie voor het gebruik van regenwater garanderen een duurzame uitbating. GLS investeert in totaal 8,2 miljoen euro in dit nieuwe agentschap, dat de capaciteiten van Brussel en Charleroi overneemt.

Ook de zetel van de Belgische GLS-filialen is eind december verhuisd. Hier zijn nu alle administratieve onderdelen gecentraliseerd, evenals de klantendienst en verkoop. In Drogenbos, vlak bij Brussel, beschikken de circa 100 medewerkers nu over 2.000 m² verdeeld over twee verdiepingen.