Transportmanagement.be

Gefco zet in 2013 recordresultaten neer

 03/04/2014  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Gefco zet in 2013 recordresultaten neer

De Gefco Groep, een wereldwijde speler op het gebied van industriële logistiek en Europees leider in automotive logistiek, behaalde in 2013 een omzet van 4 miljard euro, een groei van meer dan 11% ten opzichte van de resultaten uit 2012 en een record in de geschiedenis van het bedrijf. De lopende bedrijfsopbrengsten bedragen 95,5 miljoen euro. De nettowinst groeide met 28% tot 55 miljoen euro. Gefco’s activiteiten in Midden- en West-Europa en Zuid-Amerika zijn de belangrijkste aanjagers van deze omzetgroei.

Voor GEFCO stond 2013 in het teken van grote veranderingen. Gefco is nu de exclusieve logistieke partner voor PSA in de wereld, dankzij de verkoop van 75% van zijn kapitaal door PSA Peugeot Citroën aan JSC Russian Railways groep (RZD) eind 2012. In 2013 is ook een zevenjarig contract met General Motors (GM) ingegaan. Op grond hiervan mag Gefco de gehele logistieke keten van GM in Europa en Rusland aansturen en optimaliseren. Door dit contract – dat meer dan 1 miljoen voertuigen per jaar betreft – is Gefco uitgegroeid tot de grootste speler op het gebied van logistieke integratie in de Europese automotive sector.

Inmiddels beschikt Gefco over een netwerk van 37 dochterbedrijven, aangevuld met een netwerk van partners en vertegenwoordigers. Daarmee is Gefco in 150 landen actief. De groep streeft naar een omzet van 8 miljard euro in 2020. In de woorden van Luc Nadal, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Wij zijn van plan onze omzet te verdubbelen door middel van externe groei-initiatieven en door onze geografische en sectoroverschrijdende diversificatie te versnellen.”