Transportmanagement.be

Ford wint opnieuw International Van of the Year trofee

 10/09/2013  Yannick Haesevoets  Van
Ford wint opnieuw International Van of the Year trofee

Met de Transit Connect heeft Ford voor het tweede jaar op rij de International Van of the Year award binnengehaald. Vorig jaar kaapte Ford deze prijs weg met zijn Transit Custom.

De Transit Connect haalde het slechts met zeven punten verschil van de Mercedes-Benz Sprinter: 130 punten tegenover 123. Op derde plaats volgt de Renault Kangoo met een straatlengte achterstand.

De nieuwe Transit Connect kreeg een compleet nieuw design. Kenmerkend is het dynamisch, modern uiterlijk met een trapeziumvormig radiatorrooster, slanke koplampen vooraan, een krachtig oplopende schouderlijn en opvallende verticale achterlichten.

Het interieur is voorzien van de nieuwste rijhulp- en interieurtechnologieën zoals Active City Stop en het Ford SYNC met Emergency Assistance spraakbediende connectiviteitssysteem.

Het Europese motorengamma is samengesteld uit de 1,6 liter Duratorq TDCi-dieselmotor met vermogens van 75, 95 en 115 pk, de nieuwe 1,0 liter EcoBoost benzinemotor van 100 pk en een versie van de 1,6 liter EcoBoost-motor met zestrapsautomaat. De Transit Connect is tevens leverbaar met ECOnetic-technieken, zoals Auto Start Stop, om de CO2-uitstoot te verlagen.

De International Van of the Year 2014 is verkrijgbaar in korte (SWB) en lange wielbasis (LWB). De laadruimte heeft een totaal volume van 2,9 m³, respectievelijk 3,6 m³. Het gamma bestaat uit bestelwagens, dubbele cabines in bestelwagen (DCiV) en Kombi’s.

De laadlengte kan dankzij een doorlaatluik in de scheidingswand en de neerklapbare passagierszetel worden opgetrokken tot 3 m (SWB) of 3,5 m (LWB). Klanten kunnen ook kiezen voor een dubbele passagierszetel vooraan, zodat er plaats is voor drie mensen. In de Kombi- en DCiV-modellen is er plaats voor vijf of zeven personen.