Transportmanagement.be

Eerste beelden nieuwe Mercedes Atego

 07/02/2013  Yannick Haesevoets  Trucks
Eerste beelden nieuwe Mercedes Atego

Na de introductie van de Actros, Antos en recent ook de Arocs was de vernieuwing van het Mercedes-truckgamma al voor 75 % afgehaspeld. Nu geven de Duitsers ook de eerste beelden van hun nieuwe Atego vrij, de distributietruck die in mei van dit jaar gelanceerd zal worden.

Echt verrassen doet het uiterlijk van de Atego natuurlijk niet meer. Dat het design van de cabine nauw zou aanleunen bij dat van zijn drie grotere broers, hadden zelfs de Maya’s al kunnen voorspellen. Aangezien heel wat Europese transporteurs helemaal weg zijn van de nieuwe designkoers die Mercedes is ingeslagen, is daar op zich ook niets mis mee. De nieuwe Atego komt met zes verschillende Euro 6-motorisaties die allen standaard gekoppeld worden aan de automatische PowerShift 3-transmissie. Het gaat om een nieuwe 5,1 liter-motor met vermogens tussen 156 en 231 pk, en om een al even nieuwe zescilinder van 7,7 liter van 238 tot 299 pk. Mercedes haast zich om eraan toe te voegen dat deze Euro 6-motoren tot 5 procent zuiniger presteren in vergelijking met hun Euro 5-equivalenten.

De nieuwe Atego zal  in april voor het eerst te zien zijn op de Commercial Vehicle Show in Birmingham en op de Bauma in München, en zal een maand later in verkoop gaan.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!