Transportmanagement.be

Een Scania P370 CB 4×4 voor de gemeente Chaudfontaine

 07/06/2017  Claude Yvens  Economie
Een Scania P370 CB 4×4 voor de gemeente Chaudfontaine

De dienst openbare werken van de gemeente Chaudfontaine heeft een Scania P370Cb 4×4 aangekocht. Het voertuig zou 20 jaar lang moeten meegaan…

De polyvalente vrachtwagen van de gemeente was aan het einde van zijn loopbaan gekomen, en Scania heeft de openbare aanvraag binnengehaald met een P370 CB 4×4. De vrachtwagen is uitgerust met een driezijdenkipper en een Fassi F165A laadkraan van 16 t/m.

Christophe Bouhon, verantwoordelijke voor de dienst Garage: « Die combinatie is ideaal voor al onze opdrachten, die gaan van het ophalen en afleveren van goederen, het transport van materialen naar een werf, het reinigen van waterwegen en sneeuwruimen. Naast de uitrusting en de 4×4 aandrijving, die essentieel zijn voor de winterse taken, waren ook de afmetingen belangrijk voor ons, want het voertuig moet in staat zijn in alle straatjes van de gemeente door te dringen, ook de nauwste. Dat verklaart de beperkte afmetingen van het chassis.
Scania was de enige gesprekspartner die in staat bleek om een voorraad wisselstukken ter beschikking te houden voor een periode van 25 jaar en bereid bleek te zijn om reparaties uit te voeren voor ten minste 20 jaar », onderlijnt Christophe Bouhon. « Het verschil met de andere merken is enorm, want die blijken die dienstverlening al niet meer te kunnen verzekeren na een tiental jaren. Dat was voor ons des te belangrijker, omdat we er op rekenen de P370Cb voor ten minste 20 jaar in te zetten! » De P370 zal gedurende de garantieperiode onderhouden worden bij Scantec in Grâce-Hollogne.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!