Transportmanagement.be

Een eerste Scania voor de gemeente Burg-Reuland

 05/03/2013  Yannick Haesevoets  Trucks
Een eerste Scania voor de gemeente Burg-Reuland

De dienst openbare werken van Burg-Reuland uit de Oostkantons heeft sinds 31 januari zijn eerste Scania truck in gebruik genomen. Het gaat om een P400 CB 4×4 HHZ. Het voertuig, dat geleverd werd door concessiehouder Scantec N.V. uit Amel, kreeg zijn opbouw bij ATS-Rauw in Bullange. Het voertuig is voorzien van een drieweegskipper, een hydraulisch systeem, een montageplaat voor accessoires vooraan,  en een versnellingsbak met 14 versnellingen. De 4×4-truck kan ook eenvoudig als 4×2 gebruikt worden, wanneer de omstandigheden daartoe nopen. Nog twee  bijzonderheden zijn dat het voertuig is voorzien van automatische sneeuwkettingen en dat de vooras versterkt werd voor de montage van een sneeuwschaaf.

“Wij hebben bij de aankoop van een nieuw voertuig een openbare aanbesteding georganiseerd”, zegt Günther Schmitz, verantwoordelijke voor openbare werken in Burg-Reuland. “Dit is de gebruikelijke procedure voor gemeenten. We ontvingen hierop meerdere voorstellen, die we aandachtig analyseerden waarna onze keuze op Scania viel”, aldus Günther Schmitz. Eén van onze selectiecriteria de nabijheid van de garage tot onze gemeente. Wij willen optimaal kunnen genieten van een snelle service. Iets wat garage Scantec ons kan leveren”, verduidelijkt Günther Schmitz. Garage Scantec beschikt over drie sites in Amel, Baelen (Eupen) en Herstal. Scantec Herstal zal in september 2013 overigens verhuizen naar Bierset.

De Scania P400 CB 4×4 HHZ vervoegt de 15 andere voertuigen van de gemeente. Het gaat om twee trucks, vier graafmachines, vijf bestelwagens, twee terreinwagens, een tractor en een veegwagen, die gedeeld wordt door de gemeenten Amblève (Amel) en Burg-Reuland. Een flinke vloot, die echter noodzakelijk is voor een gemeente met 4.000 inwoners, die veel openbare werken zelf uitvoert. “Wij beheren zelf alles wat met het drinkwater van onze gemeente te maken heeft. Dat betekent productie, distributie en aansluitingen bij particulieren. Maar ook het aanleggen van goten, leidingen en het hele netwerk”, stelt Günther Schmitz. “Wij voeren verder ook wegenwerken uit, onderhouden de wegboorden, de verkeersborden, bushokjes, speeltuinen en andere publieke plaatsen. Tot slot staan wij eveneens in voor het onderhoud van de acht scholen die onze gemeente rijk is. De Scania P400 CB 4×4 HHZ is voor deze uiteenlopende taken voor ons een aanwinst. Dankzij zijn kipbak kan hij de materialen vervoeren die we op onze werven nodig hebben, zoals aarde, stenen, betonblokken enz.”.