Transportmanagement.be

DAF versterkt zijn leiderspositie op de Belgische markt

 08/01/2013  Yannick Haesevoets  Economie, Trucks
DAF versterkt zijn leiderspositie op de Belgische markt

DAF Trucks België sloot 2012 af met 1.670 ingeschreven voertuigen, en wordt zo voor het derde opeenvolgende jaar de grootste constructeur in het segment boven de 6 ton. Meer dan één vrachtwagen op vijf (21 %) in België is dus een DAF. De positie van DAF op de Belgische markt is voornamelijk sterk in het trekkersegment: met 1.140 voertuigen hebben de Nederlanders 26,4 % van de markt in handen.

Algemeen directeur Marty Van den Dungen voegt er echter aan toe « dat de groei van DAF Trucks in het bakwagensegment ook een speciale vermelding verdient. « Het succes van onze LF DistriForce heeft zeker bijgedragen tot onze groei in het segment van 6 tot 16 ton, waar we ons marktaandeel uitbouwen tot 12,4 %, tegenover 8,8 % in 2011. Bij de zware bakwagens gaan we 2,5% vooruit tot 15,7 %,  met een sleutelrol voor het segment van 19 ton (4×2), waar we 27% marktaandeel halen.»

«Om onze ambitie in het bakwagensegment luister bij te zetten, zal DAF voor het eerst als invoerder aanwezig zijn op het salon Matexpo in Kortrijk (4-8 september). De ideale beurs om kennis te maken met onze Euro 6-bakwagens », voegt Luc Serrien, Marketing Manager, eraan toe.

Lees alles over DAF Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!