Transportmanagement.be

DAF Trucks en Volvo Trucks op Batibouw: inschattingsfoutje? Niet echt…

 19/02/2014  Yannick Haesevoets  Trucks
DAF Trucks en Volvo Trucks op Batibouw: inschattingsfoutje? Niet echt…

De aanwezigheid van zowel DAF Trucks als Volvo Trucks op Batibouw doet bij velen de wenkbrauwen fronsen. Batibouw richt zich in eerste instantie op particulieren… niet meteen potentiële kopers van vrachtwagens. De andere kant van het verhaal is dat er natuurlijk ook honderden exposanten zijn, die op de één of andere manier een link hebben met de bouwsector. Op die manier zijn het wel potentiële klanten voor de beide vrachtwagenmerken.

Dit is in ieder geval het verhaal dat we bij Volvo Trucks Belgium horen. Siegfried Van Brabant, commercieel directeur, geeft toelichting bij de aanwezigheid van Volvo op het grote familiefeest van de bouwsector: “Batibouw telt zo’n 1.000 exposanten. Velen van hen zullen transport nodig hebben om hun goederen bij de klant te leveren. Ze kunnen dit zelf doen of uitbesteden aan een logistieke partner. In beide gevallen zijn dit potentiële klanten voor ons.” Volvo Trucks zal dus aanwezig zijn op Batibouw met een FMX die aan de ingang van paleis 1 van Brussels Expo zal te zien zijn.

Bij DAF Trucks zien we gelijkaardige motieven. DAF wil vooral een vervolg breien aan haar aanwezigheid op Matexpo (Kortrijk) in september van 2013. Ter gelegenheid van Batibouw zal de Nederlandse constructeur twee voertuigen tentoonstellen: een distributievoertuig (een LF van 15 ton met open laadbak en Hiab kraan) en een bouwvoertuig (een CF 8×4 van 460pk).

Batibouw vindt plaats van 20 februari tot en met 2 maart (met twee dagen voor professionals op 20 en 21 februari). De organisatoren verwachten zo’n 300.000 bezoekers.