Transportmanagement.be

Crown lanceert de WP 3000-serie meelooppalletruck

 07/11/2012  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Crown lanceert de WP 3000-serie meelooppalletruck

De elektrisch aangedreven WP 3000-pallettruck die Crown onlangs heeft geïntroduceerd, is verkrijgbaar met een hefvermogen van 1600 of 2000 kg en bovendien als model met hoogheffende vorken. De WP 3000 voelt zich overal thuis, of hij nu vrachtwagens moet lossen, schappen in drukke winkels moet bijvullen of in zware productieomgevingen en situaties met lijnbevoorrading moet werken.

De robuuste constructie omvat afdekkingen van versterkt staal ter bescherming van vitale componenten, stalen C-profielen met een hoge treksterkte voor de vorken en versterkte slijtplaten om de dagelijkse slijtage van dock levellers, ongelijke vloeren en dergelijke te weerstaan.

Bij het ontwerp van de WP 3000 is rekening gehouden met de aantrekkelijkheid voor bestuurders. De bediening is eenvoudig dankzij Crown’s X10® bedieningshendel die alle bestuurdersfuncties in één comfortabel gevormde hendel met antistatische handgrepen combineert. De claxonknoppen zijn ingebouwd en daardoor eenvoudig met één hand te bedienen. Het lage profiel van de aandrijfeenheid en de vorkpuntindicatoren maken het mogelijk om lasten nauwkeurig te plaatsen en goederen sneller te laden en te lossen.