Transportmanagement.be

Corneel Geerts breidt verder uit in Limburg

 30/04/2014  Yannick Haesevoets  Economie
Corneel Geerts breidt verder uit in Limburg

Transportgroup Corneel Geerts heeft het logistieke pand van Ziegler in Maasmechelen, vlakbij de Nederlandse en Duitse grens, overgenomen. Na de acquisitie in november 2013 van de activiteiten van het Genkse transportbedrijf Chatruco is dit de tweede overname op Limburgse bodem.

Chatruco was gespecialiseerd in transport naar Midden- en Zuid-Duitsland. In mei zullen de 12 overgenomen trekker-opleggercombinaties samen met 10 voormalige Chatruco-medewerkers naar Maasmechelen verhuizen. Bovendien verhuizen de diensten Duitsland, Italië, Zwitserland, Oost-Europa en het Benelux-netwerk Distri24 van de hoofdzetel in Wijnegem naar de nieuwe site. Marc Geerts, CEO: “Op korte termijn zullen we hier nog een 15-tal bijkomende distributiechauffeurs, magazijniers, planners en commerciële mensen aanwerven. Alle vervangen mensen in Wijnegem krijgen trouwens een nieuwe functie.” De nieuwe vestiging zal door zoon Kevin Geerts geleid worden.

Marc Geerts mikt binnen de drie jaar op een totaal van 100 medewerkers in Maasmechelen. “Door een forse groei van onze logistieke activiteiten in Wijnegem en de steeds toenemende congestie rond Antwerpen moesten we op zoek naar een nieuwe locatie”, vervolgt hij. Het gebouwencomplex van 20.000m² op een terrein van 2 ha beschikt over een 100-tal poorten om de groepagelijnen meermaals per dag te kunnen laten vertrekken. De site ligt op op 500 m van de E314 die rechtstreekse aansluit op het Ruhrgebied, en vlakbij de E25 autosnelweg Venlo-Maastricht-Luik. Ook de binnenhaven van Genk is dichtbij. Deze is dagelijks via container-feeders verbonden met de zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge, en heeft directe spoorverbindingen naar Italië en Oost-Europa.