Transportmanagement.be

Brandweer Sint-Gillis-Waas neemt nieuwe Renault Midlum-tankwagen in gebruik

 13/08/2013  Yannick Haesevoets  Trucks
Brandweer Sint-Gillis-Waas neemt nieuwe Renault Midlum-tankwagen in gebruik

De brandweer van Sint-Gillis-Waas heeft een eigen tankwagen nodig omwille van de risico’s in het bestreken gebied. De bosrijke gebieden van Reinakker, Heykavel, Bagonie en De Klinge hebben geen bluswaterwinning. In geval van brand moet het korps dan ook beroep doen op een tankwagen. Ook de toenemende risico’s in de ambachtelijke zone van Kluizenhof en Hoogeindeken waren aanleiding om een nieuwe tankwagen te kopen.

Dat een eigen tankwagen geen overbodige luxe is, bleek toen de Renault Midlum al onmiddellijk moest worden ingezet bij een zwaar ongeval op de E34 in Vrasene. Een vrachtwagen geladen met gasflessen gevuld met waterstof belandde in de middenberm en vatte vuur. De brandweer van Sint-Gillis-Waas moest toen met de collega’s van Beveren, Kruibeke en Sint-Niklaas nablussen om de gasflessen af te koelen. Daarbij werd de nagelnieuwe Renault Midlum ingezet.

De Renault Midlum werd tot brandweervoertuig omgebouwd door de firma Dias en Zn uit Stekene. In de cabine is plaats voor de bestuurder en twee begeleiders. Achteraan is er een dubbele opbouw met een glasvezelversterkte watertank van 8.000 liter en een pompcompartiment met ruime opbergkasten. Daarin zit onder meer een pomp Godiva met een debiet van 3.000 liter per minuut bij een druk van 10 bar.