Transportmanagement.be

a-SIS brengt nieuw WMS op de markt

 16/01/2013  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
a-SIS brengt nieuw WMS op de markt

a-SIS, een IT dochter van Savoye, brengt vanaf heden ook zelfstandig haar IT-producten op de Belgische markt. Zo werd het gekende LM-softwarepakket doorontwikkeld tot LMxt. LMxt (Logistic Manager Next) komt in de plaats van LM versie 7. Net als zijn voorganger is het gericht op besluitvorming en het operationele beheer van split-case orderverzamelprocessen en is bij uitstek geschikt voor grotere ondernemingen met hoge volumes of meerdere distributiecentra.

Het softwarepakket werd opnieuw opgebouwd op grafisch niveau, en krijgt voortaan gebruikersvriendelijke interfaces. Met LMxt gaat a-SIS verder in het standaardiseren van de software, zodat het toepasbaar is in een grotere verscheidenheid aan logistieke organisaties. Talrijke procesinstellingen (goederen-in, wegzetten, orderverwerking, etc.) zijn ‘standaard’ en kunnen eenvoudig worden geactiveerd zonder software-aanpassingen.

Deze ontwikkeling is ingezet om aan de eisen van verschillende sectoren te voldoen (zoals e-commerce, hardware & ijzerwaren, gereedschappen, industriële benodigdheden of 3PL bedrijven) die een hoog aantal SKU’s voeren. Een fraaie functionaliteit is de ‘en masse data update’ die het de beheerder van de productreferenties mogelijk maakt om sneller updates door te voeren. Ook de slotting module is handig bij de herinvoering van producten in het orderverzamelproces.
Ook nieuw is de goederenstroombeheer voor het magazijn. Een Labour Management optie stelt de beheerder in staat om verschillende activiteiten te plannen en middelen toe te wijzen, gebaseerd op beperkingen van de gewichten en transport. Een betere totaalplanning wordt gerealiseerd dankzij een vernieuwde samenwerkingsportal, waar afspraken met leveranciers of transporteurs kunnen worden vastgelegd.