Transportmanagement.be

35 nieuwe Volvo FH’s voor Tanktransport Thys

 19/02/2013  Yannick Haesevoets  Economie
35 nieuwe Volvo FH’s voor Tanktransport Thys

De kogel is door de kerk: Tanktransport Thys zal 35 nieuwe Volvo FH’s in gebruik nemen. Ze worden uitgerust met alle mogelijke veiligheidsopties. 25 voertuigen zullen dit jaar nog worden geleverd.

Tanktransport Thys is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare levensmiddelen in West-Europa. De vloot bestaat momenteel uit 51 trekkers en 72 tankwagens. 35 van die trekkers waren aan vervanging toe. Uiteindelijk viel het oog van Frank Thys op de nieuwe FH met 460 pk in Euro 6-uitvoering.

Garage Kant Antwerpen werd gecontacteerd waarna een zeer uitgebreide voorstelling van de trucks volgde. Verbruik was een belangrijke factor in het beslissingsproces. Sven Beeusaert, fleet manager bij Tanktransport Thys, was snel overtuigd van de zuinigheid en knappe rijprestaties van de nieuwe Volvo FH.

Dat Tanktransport Thys net als Volvo veiligheid als kernwaarde heeft en daar volop op inzet, blijkt uit de keuzes van de uitrusting van de 35 nieuwe Volvo FH’s die hij heeft besteld. Ze worden onder meer uitgerust met I-Shift, Globetrotter cabine met 2 bedden, I-Park Cool, VEB+, ESP, Lane Keeping Support met Driver Alert Support, Adaptive Cruise Control, Collision Warning with Emergency Braking met noodremlicht en Alcolock.